otrdiena, 2010. gada 6. jūlijs

IDEA House jaunieši „pārkāpj robežu”

5.jūlijā noslēdzas nedēļu ilgais Aizputes „IDEA House” jauniešu pārgājiens gar Baltijas jūras krastu. Pārgājiena laikā 35 jaunieši no Aizputes un Kolmordenas (Kolmården) pilsētas Zviedrijā veica vairāk nekā 100 km garu distanci no Ventspils līdz Rojai, iepazīstot viens otru un kopīgi izzinot vides jautājumus.

Pārgājiena „Pārkāp robežu” tradīciju Aizputes „IDEA House” jaunieši aizsāka 2009.gada vasarā, kad kājām mēroja ceļu no Liepājas līdz Ventspilij. Pārgājiena mērķis ir veicināt jauniešu savstarpējo iepazīšanos un uzticēšanos, kā arī radīt interesi par vides jautājumiem.

„Šogad nolēmām turpināt aizsākto pārgājiena „Pārkāp robežu” tradīciju, iesaistot arī Aizputes sadraudzības pilsētas Kolmordenas jauniešus। Par mūsu maršruta sākuma punktu izvēlējāmies Ventspili – vietu, kurā „IDEA House” jaunieši pārgājienu noslēdza pagājušā gadā. Mēs ceram, ka vairāku vasaru laikā mums izdosies pārgājiena maršrutā ietvert visu Latvijas jūrmalas piekrasti,” stāsta viena no pārgājiena organizatorēm Anna Sedliņa.

„Uzskatu, ka lielākais pārgājiena ieguvums ir Aizputes un Kolmordenas jauniešu savstarpējā iepazīšanās un satuvināšanās. Pārgājiena gaitā mēs daudz komunicējām un labi pavadījām laiku”, uzskata pārgājiena dalībniece Madara Pavlovska no Aizputes jauniešu mājas „IDEA House”.

„Pārgājiens „Pārkāp robežu” palīdzēja mums labāk iepazīt vienam otru, iemācīja uzticēties, kā arī palīdzēja daudz ko atklāt par Latvijas un Zviedrijas cilvēku paradumiem un kultūrām. Zviedru jauniešu piedalīšanās pārgājienā man, kā pasākuma organizatorei, bija liels izaicinājums. Ieguldītās pūles ir devušas gaidītos rezultātus un abu valstu jaunieši ir kļuvuši daudz tuvāki viens otram,” uzsver Anna Sedliņa.

Pārgājienu „Pārkāp robežu” organizēja Aizputes jauniešu mājas „IDEA House” jaunieši. „IDEA House” mērķis ir veicināt jauniešu iespējas kļūt par sabiedrības resursu. Projektu „IDEA House” īsteno biedrība „NEXT” ar Aizputes novada domes un Sorosa fonda - Latvija atbalstu.

Nav komentāru: